AKTİF  EĞİTİM

• Programlarımız eğitim süreci içinde sürekli  değerlendirilerek çocuklarımızın ihtiyaç ve beklentilerini üst düzeyde karşılamayı hedefler.
  • Çocukların yaşayarak öğrenmelerine ve aktif katılımlarına imkan tanınır.
  • Çocuklarımızın okul süreci boyunca adım adım kazanımları değerlendirilir.
  • Öğrenmenin yaşam boyu süren bir süreç olduğu bilinciyle  tüm personelimiz yıl boyunca hizmet içi eğitim çalışmalarına katılır.
  • Okul ve ailenin ortak  çalışmasının gerekliliği inancıyla velilerimizden alınan dönüşler dikkate alınır.

MOBİL TAKİP SİSTEMİ

• Etkinlik planımız olan geziler, kutlamalar, özel günlerle ilgili çalışmalar, veli katılım çalışmaları, aylık programlarla velilerimize ücretsiz olarak bildirilir.
  • Veli-çocuk anketlerimizle çocuklarımızın değişen ihtiyaçları, yapılan çalışmaların verimliliği aktif olarak değerlendirilir.
  • Çocuklarımızın beslenme, sağlık, temizlik gibi temel ihtiyaçları ile ilgili günlük takiplerimiz yapılarak mobil uygulamalarımızla anlık olarak velilerimize bildirilir.
  • Aile eğitim seminerleri, veli toplantıları, aile katılım etkinlikleri ile eğitim programımız anne ve babalarla birlikte yürütülür.

OYUN TEMELLİ ÖĞRENME SİSTEMİ

Tüm etkinliklerimizde çocukların eğlenerek öğrenmesini istiyoruz. Oyun çocuğun en doğal ve verimli öğrenme yöntemi olduğu için oyun temelli öğretim teknikleri kullanıyoruz.

KİŞİLİK GELİŞİMİ

Okul öncesi dönemde  kazanılan değerler çocuklarımıza hayat boyu katkı sağlayacaktır. Bu nedenle onlar için değerler eğitimi, ahlak ve karakter eğitimi programımızı özenle hazırlıyoruz ve uyguluyoruz.

DÜŞÜNEN VE GELİŞEN ÇOCUKLAR

Ezberci bir yaklaşımdan uzak, sınırlandırmadan, düşünmeyi, yeni şeyler üretmeyi, yorumlamayı, hayal kurmayı destekleyen çalışmalar hazırlıyoruz.

ORMAN EĞİTİMİ

Okulumuz, çocukların doğayla iç içe olmalarını teşvik ederek, keşfetme ve deneyimleme odaklı bir öğrenme ortamı sunar.

Doğal çevre, çocukların meraklarını ve yaratıcılıklarını geliştirmelerine olanak tanır.

Baharçiçekleri Anaokulu, çocukların sosyal ve duygusal becerilerini güçlendirmeleri için işbirliği ve iletişim fırsatları sunar.

Orman eğitimi programımız, çocuklara doğa ve çevre bilincini erken yaşta aşılamayı hedefler.

Ormanda yapılan etkinlikler ve oyunlar, çocukların fiziksel gelişimlerine katkıda bulunur.

Öğretmenlerimiz, çocukların bireysel ilgi ve ihtiyaçlarına göre kişiselleştirilmiş bir eğitim sunmak için çaba gösterir.

Baharçiçekleri Anaokulu, çocukların özgürce keşfetmelerine ve kendi öğrenme yolculuklarını yönlendirmelerine olanak tanır.

Okulumuzda, çocukların öğrenirken mutlu olmaları ve özgüvenlerini geliştirmeleri önemsenir.

Baharçiçekleri Anaokulu, çocukların alternatif bir eğitim deneyimiyle doğayla iç içe büyümelerini sağlayan benzersiz bir okuldur.